Eerste speler uit JPL bekent: “Ik werd benaderd om match te vervalsen”

Eerste speler uit JPL bekent: “Ik werd benaderd om match te vervalsen”
Woensdag 17 oktober 2018 - 07:36   I  

De zaak ‘Propere Handen’ houdt iedereen in België bezig. Tot dusver werden twee spelers ondervraagd in de zaak: Davy Roef, die enkel werd gehoord als getuige, en Olivier Myny. Die laatste bekent nu dat hij aan het einde van vorig seizoen werd benaderd om een match te vervalsen.

Het Nieuwsblad weet dat Myny tijdens zijn verhoor heeft toegegeven dat hij werd benaderd in aanloop naar KV Mechelen - Waasland-Beveren op 11 maart. De speurders zoeken nu uit of dit geïnterpreteerd kan worden als een poging tot wedstrijdvervalsing.

In afwachting van het onderzoek werd Myny vrijgelaten zonder voorwaarden. Hij blijft in verdenking van criminele organisatie en private corruptie. De speler zelf, tegenwoordig aan de slag bij OH Leuven, beweert dat hij zijn uiterste best heeft gedaan in de bewuste match en dus niet aan matchfixing heeft gedaan.

Poll: Geloof jij dat Myny onschuldig is?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk  I  Waasland-Beveren  I  OH Leuven

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024