Vanhaezebrouck verdedigt zijn poulain: "Toen mocht je hem niet beoordelen"

Vanhaezebrouck verdedigt zijn poulain:
Vrijdag 19 oktober 2018 - 20:19   I  

Anderlecht neemt het zondag op tegen Cercle. Op de persconferentie kijkt Hein Vanhaezebrouck vooruit op die wedstrijd en maakt hij gebruik van de gelegenheid om één van zijn spelers in bescherming te nemen.

"Dat Kums er eindelijk lijkt door te komen? Hij niet alleen. En je moet ook niet vergeten dat hij van ver terug komt: door zijn blessure speelde hij lange tijd met hinder aan de heup en het heeft een tijd geduurd dat hij over zijn fysieke mogelijkheden weer kon beschikken. Toen hij niet fit was, mocht je hem eigenlijk niet beoordelen”, aldus Vanhaezebrouck op de persconferentie.

Daarnaast kwam Vanhaezebrouck ook terug op de tegenstander van zondag. “Zij spelen op zijn Frans: goed georganiseerd en gedisciplineerd. Ze geven weinig kansen weg, zijn collectief sterk, maken goed gebruik van de counter en op stilstaande fases hebben ze hun centrale verdedigers die sterk zijn met het hoofd. Het zal moeilijk worden voor ons, behalve als we snel kunnen scoren. Dat zal belangrijk worden”, besluit de coach van Anderlecht.

Poll: Hoort Sven Kums thuis in de basisopstelling van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Cercle

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024