Ongelofelijk: 'Bewijslast tegen Bayat en Vertenten wordt nietig verklaard'

Ongelofelijk: 'Bewijslast tegen Bayat en Vertenten wordt nietig verklaard'
Dinsdag 23 oktober 2018 - 12:00   I  

Maandag raakte bekend dat Bart Vertenten en zijn advocaat Hans Rieder een verzoek tot wraking aan het adres van Joris Raskin hebben neergelegd. Er wordt de onderzoeksrechter belangenvermenging verweten. En dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor de hele zaak…

Dat Vertenten en Rieder met het verzoek tot wraking een bom onder het hele voetbalschandaal legden, was meteen duidelijk. Maar wat kan er gebeuren? Het Nieuwsblad meldt dat de wraking van Raskin ervoor kan zorgen dat al de onderzoeksdaden die hij stelde toen hij nog actief was bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) nietig verklaard kunnen worden.

“Dat kan bijzonder zware gevolgen hebben”, schrijft Het Nieuwsblad. ”De onderzoeksrechter gaf namelijk in januari en februari de opdracht tot alle relevante onderzoeksdaden: het aftappen van de telefoons van Veljkovic en Bayat, later ook van alle bestuurslui van KV Mechelen en Waasland-Beveren en de scheidsrechter Bart Vertenten en Sebastien Delferière.”

Onderzoek dood en begraven

“Als die onderzoeksdaden nietig zouden worden verklaard omdat de onderzoeksrechter die ze gesteld heeft niet objectief is, dan lijkt het onderzoek Propere Handen dood en begraven.”

Poll: Begrijp jij dat dit kan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024