Barcelona vernedert Courtois en co en bezegelt lot van Lopetegui: 5-1

Zondag 28 oktober 2018 - 18:05   I

Een Clasico zonder Cristiano Ronaldo én Lionel Messi. Dat is en blijft gewoon vreemd. FC Barcelona ondervond daar het minste hinder van en zette Real Madrid zondagnamiddag zonder pardon opzij met 4-1. Luis Suarez was de grote man met drie doelpunten.

Tijdens de eerste helft was Barça heer en meester. Real kwam er nauwelijks uit en had problemen met de opstormende Alba en de creatieve spelers van de thuisploeg. Na elf minuten opende Coutinho de score na een goed uitgespeelde aanval en op het halfuur zette Suarez - na tussenkomst van de VAR - een strafschop om: 2-0. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam een ander Real Madrid op het veld. De bezoekers brachten vuur in de partij met de aansluitingstreffer van Marcelo. Even leek er nog wat mogelijk voor de ploeg van Julen Lopetegui, maar daar dachten Suarez en de ingevallen Arturo Vidal anders over. Samen zorgden voor een (te) zwaar verdict: 5-1.

Exit Lopetegui?

De zware nederlaag zou wel eens de druppel kunnen zijn die de emmer doet overlopen bij Real. Lopetegui ligt al een hele poos onder vuur. Het is niet ondenkbaar dat hij de tol moet betalen na een zwakke 14 op 30.

Poll: Wordt Barcelona ook dit seizoen kampioen?