Nieuwe schokkende onthullingen over Mogi Bayat

Nieuwe schokkende onthullingen over Mogi Bayat
Dinsdag 30 oktober 2018 - 12:00   I  

Mooi Bayat werd eerder deze maand opgepakt in het grootschalige onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League. De spelersmakelaar zit nog steeds achter de tralies en ondertussen raakt er steeds meer bekend over zijn praktijken.

Zo was Bayat de voorbije jaren niet alleen bij Belgische topclubs zoals Anderlecht, Club Brugge, Standard, AA Gent en KRC Genk kind aan huis, maar beschikte hij ook in het buitenland over verschillende goede contacten. De makelaar deed dikwijls zaken met Watford en Udinese, maar ook met het Franse Nantes.

De jongste jaren loodste Bayat onder meer Guillaume Gillet, Yassine El Ghanassy, Joris Kayembe, Kalifa Coulibaly, Anthony Limbombe en Kara Mbodj naar Nantes. Opmerkelijk gegeven: die transfers pakten nauwelijks of nooit goed uit voor de Franse club.

Toen Bayat de transfers van Kayembe, El Ghanassy en Coulibaly regelde, was Claudio Ranieri trainer bij Nantes. De Italiaan hoefde de drie spelers eigenlijk niet, maar toch betaalde Nantes zomaar eventjes 4,5 miljoen euro - toen een recordtransfer voor de club - om Coulibaly in te lijven. Dat meldt de Franstalige krant La Capitale. Een nieuwe schokkende onthulling over de verdachte praktijken van Bayat, zoveel is duidelijk.

(Lees verder onder de foto)

"Die transfers? Een catastrofe"

In Frankrijk werden ze dan ook met verstomming geslagen toen Bayat deze zomer opnieuw voor een recordtransfer zorgde bij Nantes. “Ik was behoorlijk verbaasd dat Nantes 10 miljoen euro betaalde voor Anthony Limbombe”, zegt David Phileppeau, journalist bij 20 Minutes, in La Capitale.

“De laatste drie transfers waar Bayat bij betrokken was, waren een catastrofe. Dat Nantes opnieuw met de makelaar samenwerkte, is dan ook opvallend. En nu het onderzoek één en ander duidelijk maakt, stel je je toch vragen bij de 10 miljoen die werd neergeteld voor Limbombe”, besluit Phileppeau.

Poll: Moet Bayat nog een nieuwe kans krijgen in het voetbal?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Nantes

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024