Filip Joos is het beu en haalt hard uit: “Het is een schande!”

Filip Joos is het beu en haalt hard uit: “Het is een schande!”
Dinsdag 06 november 2018 - 17:33   I  

Filip Joos is het beu - kotsbeu - dat het in het hedendaagse voetbal enkel en alleen nog rond geld lijkt te draaien. De commentator zit dan ook niet te wachten op een Super League waarin de grootste Europese clubs één hechte competitie zouden vormen.

Het is Jan Mulder die in Extra Time de bal aan het rollen bracht. "Uit de Football Leaks blijkt onder andere dat FIFA-voorzitter Infantino er persoonlijk voor zorgde dat de straffen voor PSG en Manchester City in de Financial Fair Play enorm gereduceerd werden. Terwijl Financial Fair Play net de enige houvast is om de gelijkheid in het spel te houden."

"Infantino mengt er zich persoonlijk in omdat hij de sjeiks tevreden wil houden. Hij begint zich steeds meer te ontwikkelen als een slechtere versie van Sepp Blatter. Het gesjoemel houdt maar niet op", aldus Mulder.

"Rijk krijgt altijd maar meer"

Waarna Filip Joos zijn gal spuwt. "Het is een schande! Ze laten de kloof tussen de clubs zo enorm groot worden. Rijk krijgt altijd maar meer.  En dan roepen de grootste clubs om een Super League, omdat het niet meer leuk is om tegen de kleinere clubs te spelen."

"In hun League zou er ook plaats voor gastploegen zijn. Daar nodigen ze dan bijvoorbeeld AS Roma voor uit. Als je die al nodig hebt om aan 16 te geraken. Dan is er een kaalslag gebeurd door al de financiële doping", besloot Joos.

Poll: Ben jij voorstander van zo'n Super League?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Standard  I  Antwerp

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024