"Bart Vertenten kan nog steeds wedstrijden fluiten in Jupiler Pro League"

Donderdag 15 november 2018 - 17:12   I  

Bart Vertenten (30) zit ondertussen al meer dan een maand achter de tralies voor zijn aandeel in het schandaal rond fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Belgische competitie. Vertenten wordt verdacht van omkoping en criminele organisatie. Zijn carrière als ref lijkt voorbij, maar is dat wel écht zo?

Georges Leekens, huidig trainer Etoile Sportive du Sahel, meent dat Vertenten best nog kan terugkeren op het hoogste niveau. "Ik kan nog steeds niet geloven dat Delferière en Vertenten hier iets mee te maken hebben", aldus Leekens bij Sportcafe Online.

"Ik geloof nog steeds in mensen. Maar als het klopt dat ze zich schuldig gemaakt hebben aan matchfixing, dan hebben ze een grote fout gemaakt", gaat de gewezen bondscoach van de Rode Duivels verder.

"Waarom zou Vertenten niet meer kunnen fluiten?"

"Ik steek voor niemand mijn hand in het vuur. Maar ik vind dat Vertenten nog steeds kan fluiten. Op voorwaarde dat hij onschuldig is, natuurlijk. Hij zal in dat geval moeten leren leven met de perceptie, want die zal hij vanaf nu tegen hebben. Maar waarom zou hij niet meer kunnen fluiten?", besluit Leekens.

Poll: Verdient Vertenten een nieuwe kans als scheidsrechter?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024