Dortmund-watcher geeft tips aan Club: “Slechts 1 manier om ons te kloppen”

Dortmund-watcher geeft tips aan Club: “Slechts 1 manier om ons te kloppen”
Dinsdag 27 november 2018 - 23:05   I   door Redactie

Borussia Dortmund staat momenteel prominent aan de leiding in de Bundesliga en ook in Groep A van de Champions League. Het dus wordt een loodzware verplaatsing voor Club Brugge. Dortmund-watcher voor Sport Bild, Sven Westerschulze geeft de Bruggelingen alvast enkele tips.

"Als Brugge een kans wil maken, moet het tegelijk moedig en voorzichtig zijn”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Moedig, omdat het naar voren moét spelen. Kijk, als Dortmund één zwakte heeft, is het meer in de verdediging dan in de aanval. Offensief zijn ze ongrijpbaar sterk, terwijl de afweer toch kwetsbaar is omdat die spelers nog vrij jong zijn. Hakimi is 20, Zagadou 19, Akanji 23... Op die leeftijd kan je nog niet perfect zijn. Door de vele blessures zijn ze achterin ook nog niet echt op elkaar ingespeeld."

“De stats bewijzen het: Dortmund slikt thuis gemiddeld één tegendoelpunt per match. "Alleen...", tempert Westerschulze, "als je moedig bent, moet je achterin ook secuur zijn, want Dortmund is genadeloos efficiënt.  Paco Alcácer (Die wel twijfelachtig is voor morgenavond, nvdr.) schiet om de 42 minuten raak. Jullie doelman zal dus zeker werk hebben.”

Poll: Denk je dat Club Brugge iets kan rapen in Dortmund?

TAGS  I  Club Brugge  I  Borussia Dortmund

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024