"Het klinkt vreemd, maar als ze in play-off 1 geraken zijn ze titelkandidaat"

Vrijdag 30 november 2018 - 08:30   I  

De reguliere competitie is net over halfweg en één ding is duidelijk: er resten ons nog enkele heel spannende maanden in de Jupiler Pro League. KRC Genk prijkt momenteel aan de leiding, maar is lang niet de enige titelkandidaat.

Volgens Ludo Vandewalle, chef Voetbal bij Het Nieuwsblad, moeten de topclubs ook rekening houden met Standard. "Standard leverde de prestatie van de speeldag door Sevilla, de leider in de Spaanse Primera ­Division, te kloppen. De Rouches toonden nog maar eens waarom ze bij het seizoenbegin door ons werden getipt als ernstige kandidaat voor de titel", aldus Vandewalle.

"Standard levert zijn beste prestaties en haalt de beste resultaten in topduels, tegen de sterkste tegenstrevers. Het klinkt vreemd: Standard is een titelkandidaat. Als het in play-off 1 raakt, tenminste."

"In play-off 1 raken is moeilijker dan uitblinken in de kampioenenpoule"

"In die play-off 1 raken, is voor de Luikenaars zowaar moeilijker dan uitblinken in die kampioenenpoule. Standard heeft geen last tegen RC Genk, Club Brugge of AA Gent. Wel ­tegen Zulte Waregem en Eupen", besluit Vandewalle.

Poll: Zie jij Standard dit seizoen kampioen worden?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  STVV

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024