Vandenbempt: "Een nieuwe gigantische klap voor het Belgische voetbal"

Vandenbempt:
Zaterdag 15 december 2018 - 11:32   I   door Redactie

Peter Vandenbempt waarschuwt voor nog meer onthullingen in het voetbalschandaal. Het is nog niet voorbij, zeker niet als Dejan Veljkovic gaat beginnen praten.

"Als Veljkovic als spijtoptant begint te praten en te zeggen aan welke sportieve directeurs en trainers bij Belgische profclubs hij geld heeft gegeven om spelers op te stellen zodat ze een nieuw en beter contract zouden krijgen - zoals zijn advocaat al liet uitschijnen in Terzake - dan krijgt ons voetbal straks een nieuwe gigantische klap", voorspelt Vandenbempt in De Standaard.

Vraag is of Vandenbempt nu ook anders naar het voetbal kijkt. "Tijdens de wedstrijden zelf niet. Ik ga nu niet elke fout of vreemd doelpunt per definitie verdacht vinden. Deze week zat ik in de commentaarbox bij ­Liverpool-Napoli en eerlijk gezegd: ik heb daar écht van genoten. Commentaar geven bij een wedstrijd doe je nu eenmaal met enthousiasme en passie."

"Ik ga niet elke fout per definitie verdacht vinden"

"Ik ben echter wel meer gaan nadenken. Vooral over de mogelijke betrokkenheid en op zijn minst verwevenheid van scheidsrechters met clubbestuurders en makelaars. Voor alle duidelijkheid, of die scheidsrechters ook betrokken zijn bij matchfixing moet nog worden bewezen. Maar toch, toen ik dat hoorde dacht ik: ook dat nog, en dan nog hier bij ons."

Poll: Denk jij ook dat er nog meer zal onthuld worden in het voetbalschandaal?

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024