Filip Joos: "Hij wint zijn eerste Gouden Schoen en dat is niet normaal"

Filip Joos:
Zondag 13 januari 2019 - 08:00   I   door Redactie

Voor Filip Joos is er geen twijfel meer mogelijk. De Gouden Schoen is al bekend, maar hij plaatst er toch vraagtekens bij.

Vanaken wint woensdag de Gouden Schoen. Dat het zijn eerste is, is, welja, niet normaal. Sinds hij op die zomerse augustusdag in het Astridpark zijn visitekaartje afgaf, is geen voetballer hier te lande bepalender geweest dan hij", stelt Joos in De Standaard

"Twee seizoenen voor Lokeren, drieënhalf inmiddels voor Club. Natuurlijk is Club een team, natuurlijk was Michel Preud'homme de kampioenenmaker, en na hem Ivan Leko. Mannen die veel spelers beter hebben gemaakt. Maar niet Vanaken. Die is laconiek zichzelf, altijd en overal. Onveranderlijk. Onveranderbaar. Geen metamorfose, nooit."

"Vanaken is op zijn mooist als hij op zoek gaat naar wat er nog niet is, maar waar hij, anders dan de eenentwintig andere spelers op het veld, al een vaag idee van heeft. Omstandighedencreator, zou op zijn visitekaartje moeten staan. Je vindt hem overal op het veld, soms zelfs in een ogenschijnlijk dienende rol, maar altijd zit er een idee achter, in de pass die hij trapt, in de ruimte die hij achterlaat of voorziet."

Poll: Denk jij ook dat Vanaken de Gouden Schoen wint?

TAGS  I  Club Brugge  I  v24

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024