Vanaken zorgt voor verhitte discussie: “Wat is er mis mee?!”

Vanaken zorgt voor verhitte discussie: “Wat is er mis mee?!”
Vrijdag 18 januari 2019 - 20:07   I   door Redactie

Hans Vanaken kroonde zich woensdagavond tot beste voetballer van het voorbije jaar. De spelmaker werd verkozen tot Gouden Schoen 2018 en is daar uiteraard fier op. Of dat wil zeggen dat Vanaken binnenkort ook een stap hogerop zet, is nog niet duidelijk.

Vanaken heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij zich goed voelt bij Club Brugge en niet zomaar naar een buitenlandse club zal verhuizen. Die mentaliteit zorgt voor verhitte discussies onder analisten. Sommigen menen dat Vanaken weg moet bij blauw-zwart, maar Franky Van der Elst is het daar niet mee eens.

"Wanneer Hans zegt dat hij openstaat voor tien jaar Club Brugge, dan weet ik dat hij dat meent. Al zal veel afhangen van de aanbiedingen die al dan niet zullen komen. Als er iets komt dat hij niet kan weigeren, zal hij wellicht toch de stap zetten. Hans kennende zal hij alleen maar verhuizen als hij écht overtuigd is. Niet (alleen) op financieel vlak, maar vooral op sportief gebied", aldus Van der Elst in Het Laatste Nieuws.

"Hij verdient goed zijn boterham bij Club Brugge"

"Wat ik jammer vind: vroeger was een Belgische topclub voor een Belgische speler het eindstation, maar nu moet dat voor iedereen per se een tussenstap zijn. Zoniet is dat een 'gebrek aan ambitie'. Er is toch niets mis met aan de Belgische top spelen? Per slot van rekening verdient hij hier goed zijn boterham en zou hij na zijn carrière niet veel meer moeten doen", dient Van der Elst sommige analisten van antwoord.

Poll: Denk jij dat Vanaken zijn hele carrière in België zal blijven voetballen?

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024