Barcelona en Real Madrid maken terugmatch halve finale erg spannend

Barcelona en Real Madrid maken terugmatch halve finale erg spannend
Woensdag 06 februari 2019 - 22:50   I   door Redactie

FC Barcelona en Real Madrid hebben elkaar woensdagavond, tijdens een eerste van drie Clasico's in een maand tijd, in bedwang gehouden. Real kwam heel vroeg in het duel op voorsprong via Lucas Vazquez, maar op het uur zette Malcom de 1-1-eindstand op het scorebord. In de terugwedstrijd in Madrid zal moeten blijken wie de finale van de Copa del Rey gaat halen.

Real Madrid begon complexloos aan de wedstrijd. Barcelona had het in de beginfase ontzettend moeilijk en dat resulteerde zelfs in een snel tegendoelpunt. Karim Benzema haalde alles uit de kast, legde de bal panklaar voor doel en daar troefde Lucas Vazquez zijn bewaker Clement Lenglet af: 0-1.

Barça leek van slag en kwam maar niet in zijn spel. Gaandeweg herstelde de thuisploeg, met Lionel Messi nog niet honderd procent fit op de bank, het evenwicht. Na net geen uur spelen tekende Malcom voor de gelijkmaker. Bij Real bleven ze in één en dezelfde fase enkele keren overeind, maar uiteindelijk plaatste Malcom de bal toch binnen en stond het 1-1.

Messi kan weinig klaarmaken

Enkele minuten na de gelijkmaker mocht Messi invallen, maar hij kon zijn ploeg niet naar een overwinning leiden. Het bleef bij 1-1 en zo blijft alles open voor de terugmatch. Op woensdag 27 februari volgt de terugmatch in Santiago Bernabéu. En op zaterdag 2 maart volgt er nog een Clasico in de competitie - ook dan is Real de thuisploeg.

Poll: Wie gaat de finale van de Copa del Rey halen?

TAGS  I  Barcelona  I  Real Madrid

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024