Bom ontploft helemaal: KRC Genk verzet zich tegen transfer Pozuelo

Bom ontploft helemaal: KRC Genk verzet zich tegen transfer Pozuelo
Zaterdag 09 februari 2019 - 09:03   I   door Redactie

Alejandro Pozuelo verlaat Racing Genk dan toch. De Spaanse middenvelder kan kiezen uit China en de Amerikaanse MLS-competitie. Gisteren was de Spanjaard tegen Standard al erg emotioneel bij zijn applauswissel en bij de ereronde achteraf.

Aanvankelijk verkondigden zowel Genk als Pozuelo nog dat hij zeker zou blijven tot het einde van het seizoen. De sterkhouder van Genk denkt er nu blijkbaar toch anders over.

"Minder dan een maand later liggen de kaarten blijkbaar anders voor Pozuelo. Want de aanbiedingen bleven binnenkomen, omdat de transfermarkt niet overal op hetzelfde moment sluit. In de Major League Soccer opent de eerste transferperiode pas op 13 februari haar deuren en die loopt tot 7 maart. In China loopt de mercato van 1 januari tot 28 februari", zo schrijft Het Laatste Nieuws. 

"Pozuelo kan naar twee clubs uit de MLS, waarvan eentje het Canadese Toronto FC zou zijn. Die zagen sterkhouder Giovinco recentelijk naar Al-Hilal vertrekken. Ook vanuit China wordt Pozuelo het hof gemaakt. Shanghai Shenhua en Shenzhen, niet toevallig twee clubs met een Spaanse coach, tonen interesse en zijn bereid de gevraagde som op tafel te leggen."

Een vertrek van Pozuelo zou een enorme klap zijn voor Genk. Hij is in principe een onmisbare schakel in het geheel van coach Philippe Clement. Dit lijkt zonder meer gevolgen te hebben voor het verdere verloop van de titelstrijd.

Update 09/02 - 09:03

Vooral Toronto FC zou hem het hof maken. Genk verzet zich echter tegen een vertrek van zijn sterkhouder. "Dit weekend moet er meer duidelijkheid komen. Omdat KRC Genk niet wil meewerken aan een transfer, ligt de bal in het kamp van Pozuelo. Het is afwachten hoe hard hij het spel zal spelen? Vecht hij het wegvallen van de clausule juridisch aan? En stuurt hij zijn kat naar de training?", schrijft HBVL.

Poll: Is Genk na een vertrek van Pozuelo voor jou nog de grootste titelkandidaat?

TAGS  I  KRC Genk  I  v24

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024