Bom onder Operatie Propere Handen: Dit is er aan de hand

Bom onder Operatie Propere Handen: Dit is er aan de hand
Donderdag 14 februari 2019 - 10:00   I   door Redactie

Twee advocaten die verdachten bijstaan in de Operatie Propere Handen hebben het Grondwettelijk Hof gevraagd om de wet op de spijtoptanten te vernietigen. Door die regeling kunnen verdachten een deal sluiten met de autoriteiten in ruil voor strafvermindering. Als de advocaten gelijk krijgen, dreigen de verklaringen van spelersmakelaar Dejan Veljkovic niet te kunnen gebruikt worden in het onderzoek.

Advocaat Frank Scheerlinck, die Nedzad T., een Cypriotisch voetbalmakelaar bijstaat, en zijn collega Joris Van Cauter, de raadsheer van financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans, dienden nog op het allerlaatste moment hun verzoekschrift in, zo meldt VRT NWS. Ze vragen het Grontwettelijk Hof de spijtoptantenregeling te schrappen.

De uitspraak kan maanden op zich laten wachten. Als de advocaten in kwestie gelijk krijgen, kan dat grote gevolgen hebben voor het hele onderzoek naar het voetbalschandaal. Alles wat gedaan is op basis van die wet, zou dan vernietigd worden verklaard. De verklaringen van spijtoptant Veljkovic zouden dan mogen worden gebruikt. 

Poll: Denk jij dat we nog wat mogen verwachten van Operatie Propere Handen?

TAGS  I  Operatie Propere Handen  I  v24

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024