'Propere Handen' gaat verder: 'Deze Belgische trainer wordt ondervraagd'

'Propere Handen' gaat verder: 'Deze Belgische trainer wordt ondervraagd'
Woensdag 20 februari 2019 - 09:02   I   door Redactie

Wie dacht dat het grootschalige onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetbal stillag, komt bedrogen uit. Achter de schermen gaat Operatie Propere Handen gewoon verder, dat blijkt uit het feit dat Peter Maes opnieuw werd ondervraagd.

Maes dook afgelopen weeken op in Sports Late Night. Hij benadrukte dat hij snel weer aan de slag wil als trainer, maar over het lopende onderzoek wilde hij niets kwijt. Ondertussen werd de Limburger opnieuw ondervraagd.

"Maes zou er bijkomende inlichtingen hebben moeten geven over zijn professionele relatie met de Servische makelaar Dejan Veljkovic, sinds enkele maanden spijtoptant van het federaal parket. Allicht werd hij geconfronteerd met wat Veljkovic over hem heeft verklaard de afgelopen maanden", schrijft Het Nieuwsblad.

Geld verdiend bij transfers van spelers?

"De twee kennen elkaar sinds 2010, toen Maes Mechelen inruilde voor Lokeren. Het was Veljkovic die de contracten van Maes onderhandelde. Het gerecht vermoedt dat er constructies werden opgezet met zwart geld. Of Maes ook geld verdiende bij de transfers van spelers, is niet geweten. Zijn advocaat, gespecialiseerd in het finan­ciële luik van het ondernemingsrecht, wou geen verdere informatie kwijt. Ook het ­federaal parket, dat in oktober de aanzet gaf tot operatie Propere Handen, onthield zich van commentaar", voegt de krant er nog aan toe.

"Maes bracht eind oktober al twee nachten door in een politiecel. Nu mocht hij wel huiswaarts. Zijn telefoon lag gisteravond af. Afgelopen zondag was hij nog te gast in de talkshow Sports late night op Vier. Ook daar hield hij de lippen stijf op elkaar. Hij blijft officieel in verdenking gesteld van witwaspraktijken en corruptie."

Poll: Geloof jij in de onschuld van Peter Maes?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  Club Brugge  I  Lokeren  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024