'Marc Coucke en Anderlecht plots serieus in de problemen'

'Marc Coucke en Anderlecht plots serieus in de problemen'
Woensdag 06 maart 2019 - 12:45   I   door Redactie

Marc Coucke staat ondertussen al iets meer dan een jaar aan het roer bij RSC Anderlecht. Zijn parcours in Brussel was tot dusver bijzonder hobbelig. Niet alleen op sportief vlak, maar ook op financieel vlak waren er tal van problemen.

"Zeven Belgische eersteklassers hebben hun laatste boekjaar (2017/18) afgesloten met meer dan een miljoen euro verlies. Dat kunnen ze zich vanaf dit seizoen niet meer permitteren", staat er te lezen in Sport/Voetbalmagazine.

"Zeker bij Anderlecht is het grote verlies opvallend", merkt het weekblad op. "Bovendien bedroeg de schuldenlast op 30 juni 2018 ruim 83 miljoen euro, 2 miljoen meer dan het seizoen ervoor, en ruim het dubbele van vijf jaar ervoor."

Coucke grijpt in

Paars-wit zat plots serieus in de problemen, maar voorzitter Marc Coucke ondernam actie. "Met onder meer een kapitaalsverhoging van 30 miljoen euro door minderheidsaandeelhouders en voorzitter Marc Coucke (die nu 64% procent van de aandelen in handen heeft) werden de financiële fundamenten flink verstevigd", besluit Sport/Voetbalmagazine.

Poll: Is Marc Coucke de juiste man om voorzitter van Anderlecht te zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024