Dit zeggen buitenlandse media over zege van Rode Duivels

Dit zeggen buitenlandse media over zege van Rode Duivels
Vrijdag 22 maart 2019 - 08:12   I   door Redactie

De Rode Duivels trapten donderdagavond hun EK-kwalificatiecampagne op gang met een 3-1-overwinning tegen Rusland. Onze nationale ploeg bewees dat de afwezigheid van enkele grote namen geen drama hoeft te zijn, en dat zagen ook de buitenlandse media.

L'Équipe: "De rijkdom van onze kleine buren is groot"

Bij L'Équipe zijn ze onder de indruk van de Rode Duivels. Nogmaals. De Fransen vinden het straf dat onze nationale ploeg ondanks de afwezigheid van onder meer Kevin De Bruyne en Vincent Kompany eenvoudig won van Rusland.

“De derde ‘dubbel’ van Hazard als international, waarmee hij op 29 goals komt en zo op gelijke hoogte staat in de all-time ranking met zijn vroegere bondscoach, Marc Wilmots.  Alleen Van Himst en Voorhoof hebben er met 30 nog eentje meer, Lukaku is met 45 stuks weg. De vedette van de ‘Blues’ moest nochtans de nodige trappen incasseren en werd constant geviseerd, waardoor hij menig duel verloor."

"Maar met zijn goals was hij beslissend en bovendien gedroeg hij zich als een echte leider, zoals hij dat altijd al gedaan heeft sinds België hem die band gaf in de zomer van 2015", tekende Het Laatste Nieuws op uit de toonaangevende Franse sportkrant.

AS: "Een toneelstuk"

Het Spaanse AS heeft het over een toneelstuk. “De eeuwige kandidaat op goud laat hetzelfde kleurrijke en elektrische voetbal zien waarmee het de halve finales van het WK bereikte. En dat ondersteund door een grote Hazard. Ze willen zich in 2020 écht kronen tot Europees kampioen."

"Eden, fel gegeerd door Real Madrid, was ongetwijfeld de man van de match. Hij had een belangrijke voet in de 1-0. Een toneelstuk dat op eigen helft begon om in enkele tijd in de zestienmeter van de tegenstander te staan. Alweer het snelle en verticale spel dat ze toonden op het WK. Het is een toneelstuk."

"Nadien was het even minder, Courtois ging in de fout. Maar als er één man in vorm is, is het wel Eden Hazard. België kon en zou niet falen. Eerst kon Zhirkov hem enkel afstoppen met een penaltyfout, nadien zorgde hij voor de 3-1-zege. België en Hazard: ze menen het serieus.”

(Lees verder onder de foto)

Voetbal International: "Hazard heeft België naar een overwinning op Rusland geleid"

"Eden Hazard heeft België naar een overwinning op Rusland geleid bij de start van de EK-kwalificatie", klinkt het bij de Nederlanders. Ook Courtois komt ter sprake. "Een enorme blunder van Thibaut Courtois leidde de 1-1 in. De doelman van Real Madrid, waar hij bezig is aan een zeer ongelukkig seizoen en na de terugkeer van Zinedine Zidane als trainer zijn basisplaats kwijtraakte, zocht de voetballende oplossing en raakte de bal kwijt aan Denis Cheryshev die de bal in het lege doel schoof."

"Nadat een inzet van Michy Batshuayi zeven minuten voor rust van de lijn was gehaald door Georgiy Dzhikiya, kwam België in de slotseconden van de eerste helft opnieuw op voorsprong. Na een overtreding op Hazard ging de bal op de stip en de Chelsea-vedette schoot de strafschop zelf binnen. Lang bleef het 2-1, maar kort voor tijd zorgde Hazard met zijn tweede van de avond voor de definitieve beslissing. Niet veel later kreeg Aleksandr Golovin een rode kaart, waardoor Rusland de wedstrijd met tien man eindigde."

BBC: "Hazard redt Courtois"

"Eden Hazard maakte twee doelpunten en zorgde er zo eigenhandig voor dat Thibaut Courtois na de match niet met het schaamrood op de wangen moest afdruipen. De Rode Duivels begonnen aan hun EK-kwalificatiecampagne met een 3-1-zege tegen Rusland", klinkt het bij de Engelsen.

Poll: Denk jij dat de Rode Duivels het EK 2020 gaan winnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  voetbal

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024