Belgische topclubs azen op topkeeper: "Hij heeft het profiel van Neuer"

Belgische topclubs azen op topkeeper:
Woensdag 27 maart 2019 - 21:40   I   door Redactie

Club Brugge, Anderlecht, AA Gent en misschien ook wel enkele andere Belgische (top)clubs. Ze hebben of hadden allen Jean Butez in het vizier. De Franse doelman doet het uitstekend bij Moeskroen en lijkt rijp voor een stap hogerop.

"Vanaf het begin was duidelijk dat Jean een keeper is met een enorm potentieel", zegt Eric Deleu, keeperstrainer bij Moeskroen, in Sport/Voetbalmagazine. "Ik testte hem een uur en zei daarna tegen de directie: ‘Laat die jongen direct tekenen.’ Omdat hij fysiek en technisch top is. Of hij het zal maken, weet je dan nog niet, omdat het mentale aspect altijd doorslaggevend is. Intussen weten we dat hij ook mentaal sterk is. Dat hij in alle omstandigheden de voetjes op de grond houdt, kan relativeren, openstaat voor kritiek en snel iets oppikt."

Bernd Storck koos na zijn komst resoluut voor Butez als nummer 1. "Het is de keuze voor een moderne doelman", aldus Deleu. "Dat betekent: goed voetenspel en groot anticipatievermogen. Zie op topniveau het profiel van Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen", vergelijkt Deleu zijn pupil met twee grote namen.

Naar Belgische topclub?

Eén ding is zeker: als Butez ook de komende weken indruk blijft maken, zal hij niet lang meer bij Moeskroen spelen. In januari was de 23-jarige doelman al in beeld bij AA Gent en Club Brugge, terwijl ook Anderlecht zijn verrichtingen volgt.

Poll: Is Butez klaar voor een Belgische topclub?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Moeskroen

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024