Coucke haalt opnieuw zwaar uit naar Vanhaezebrouck: "Hij wist het zo goed"

Coucke haalt opnieuw zwaar uit naar Vanhaezebrouck:
Dinsdag 23 april 2019 - 23:03   I   door Redactie

Marc Coucke heeft bij Van Gils en Gasten opnieuw uitgehaald naar Hein Vanhaezebrouck. Het kritische interview van de ex-coach heeft Anderlecht veel schade berokkend, stelt de voorzitter.

"Anderlecht is de grootste club van het land, met meer dan één miljoen fans. De verwachtingen waren hooggespannen als ik begonnen ben. Onze transfers zijn niet echt goed geslaagd. Dan zak je in het klassement en was het voetbal ook niet goed", analyseert Coucke.

Hij wijst echter ook naar Vanhaezebrouck. "Hij heeft een verschrikkelijk interview gegeven. Dat was volledig georchestreerd, van woord tot woord. Hij wist exact wat hij wou zeggen. Gans de boodschap van hem was dat RSCA slecht geleid wordt. Ik was plots de Balthazar Boma van Anderlecht. In al zijn interviews zitten veel leugens in."

Zo vertelt Coucke de waarheid achter de transfer van Sanneh, de man van 8 miljoen euro. "We hadden een centrale verdediger nodig. We hadden vijf namen. De coach heeft vijf namen gekregen en hij heeft gezegd dat hij er twee wou. Ze kostten allebei 12 miljoen euro. De andere drie wilde hij absoluut niet. Eén van hen is nu sterkhouder bij een Franse eersteklasser."

"Ze bleven 12 miljoen voor Sanneh vragen. Toen ze naar amper 10 miljoen zakten, zei Vanhaezebrouck zelf dat het misschien wat duur zou zijn. Hij wilde echter geen andere namen dan die twee. Toen Sanneh naar 8 miljoen euro zakte, hebben we het toch nog gedaan."

Poll: Is Vanhaezebrouck te ver gegaan met zijn kritiek?

TAGS  I  Anderlecht

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024