Genk kan titel nu écht ruiken na demonstratie tegen Antwerp

Genk kan titel nu écht ruiken na demonstratie tegen Antwerp
Vrijdag 03 mei 2019 - 22:23   I   door Redactie

KRC Genk heeft vrijdagavond een reuzenstap richting een vierde landstitel in zijn bestaan gezet. Het won in de eigen Luminus Arena zonder al te veel moeite van Royal Antwerp FC. Ruslan Malinovskyi, Aly Samatta, Junya Ito en Bryan Heynen zorgden voor de goals.

In de openingsfase greep Genk zijn tegenstander onmiddellijk bij de keel. Het resulteerde in enkele kansjes, maar Antwerp bleef wel overeind. Halverwege de eerste helft kreeg Genk echter een cadeautje van Arslanagic.

De verdediger vloog ongelukkig in een luchtduel en beroerde de bal met de hand. Scheidsrechter Boucaut was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Malinovskyi nam zijn verantwoordelijkheid en zette de elfmeter feilloos om: 1-0.

(Lees verder onder de foto)

Samatta en Ito slaan Antwerp K.O.

Na rust probeerde Antwerp de rug te rechten. Eén probleem: een ijzersterk Genk liet dat niet toe. Het waren de Limburgers die al snel duidelijk maakten dat de drie punten in de Luminus Arena zouden blijven. Eerst ging Simao aan het knoeien en toonde Samatta zijn killerinstinct en nauwelijks twee minuten later duwde Ito een voorzet van Trossard binnen. 3-0 en wedstrijd - uiteraard - gespeeld.

Bij Antwerp nam de frustratie het over van het voetbal. Met name Baby en Simao mochten blij zijn dat ze niet van het veld gestuurd werden. Bölöni nam hen dan maar in bescherming door hen te wisselen. De wedstrijd was gespeeld en zowel voor Genk als voor Antwerp hoefde het niet meer.

Weg naar de titel ligt nu écht open

Aan de score leek niets meer te veranderen, tot een minuutje voor tijd opnieuw het licht uitging bij Arslanagic. Hij kwam veel te wild in op Uronen en Boucaut wees opnieuw naar de stip. Deze keer mocht Heynen trappen en ook hij miste niet: 4-0 en het stadion ontplofte nog eens. De weg naar de landstitel ligt nu écht open voor Genk.

Poll: Gaat Genk de titel pakken?

TAGS  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  sport  I  voetbal

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024