Hoe kan Trebel in het elftal van Anderlecht worden ingepast? Vandenbempt geeft het antwoord

Hoe kan Trebel in het elftal van Anderlecht worden ingepast? Vandenbempt geeft het antwoord
Maandag 16 januari 2017 - 12:45   I  

Anderlecht verraste gisteren iedereen door Standard-middenvelder Adrien Trebel binnen te halen. Sporza-analist Peter Vandenbempt analyseert wat de plaats van Trebel wordt in het elftal.

Vandenbempt meent dat Trebel al meteen veel zal spelen doordat enkele spelers afwezig zijn door de Africa Cup. "De eerst maand tot anderhalve maand zal het plaatsen van de pionnen niet zo’n probleem zijn bij Anderlecht. Achterin is Kara weg. Je zou kunnen zeggen dat Dendoncker een rijtje achteruit kan worden geschoven voor de periode dat Kara op de Afrika Cup speelt en centraal achterin postvat. Trebel kan dan met Tielemans op het middenveld spelen en Stanciu daar eventueel voor. Want laten we niet vergeten dat ook Hanni weg is."

Daarna moet René Weiler wel keuzes gaan maken. Hij heeft dan immers drie opties voor twee posities. Vandenbempt vindt immers dat Trebel, net zoals Tielemans en Dendoncker, het best uit de verf komt net voor de verdediging. "Maar als in de tweede helft van februari bijvoorbeeld iedereen terug is en iedereen fit is, dan is er een soort overbevolking. Anderlecht heeft Dendoncker en Tielemans al voor de defensie. De ene blijft wel wat meer hangen, de andere gaat wat meer. Maar dat is ook de positie die Trebel het liefste speelt. Trebel is niet iemand die je hoger in het veld kan zetten. Als ik me niet vergis heeft hij dat bij Standard wel een aantal keer gedaan, maar dat is niet zijn geliefkoosde positie. Hij komt liever van wat verder."

TAGS  I  peter vandenbempt  I   adrien trebel  I   anderlecht

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023