Jürgen Klopp geeft ge-wel-dig interview na Liverpool-Barcelona (VIDEO)

Jürgen Klopp geeft ge-wel-dig interview na Liverpool-Barcelona (VIDEO)
Woensdag 08 mei 2019 - 07:38   I   door Redactie

Liverpool plaatste zich dinsdagavond op indrukwekkende wijze voor de finale van de Champions League. The Reds wisten in eigen huis een 3-0-nederlaag uit de heenwedstrijd uit en wonnen zomaar eventjes met 4-0 van Barcelona. Ook Liverpool-trainer Jürgen Klopp kon het na afloop van de partij moeilijk vatten.

Voor de camera's van de Britse TV gaf Klopp een hilarisch interview. Zeker toen de reporter van dienst hem naar het laatste doelpunt vroeg, wist de Duitse oefenmeester zijn glimlach niet meer te onderdrukken.

"Onze hele prestatie... Het was too much!"

"Onze hele prestatie... Het was too much", stak Klopp van wal. "Ik zei voor aanvang van de match nog tegen de jongens dat niets onmogelijk is. Gewoon omdat ik weet dat zíj in staat zijn tot zoiets. Maar dan nog. Ik heb in mijn hele leven al veel voetbalwedstrijden gezien, maar ik kan me iets als dit toch niet meteen herinneren."

"We speelden misschien wel tegen de beste ploeg ter wereld. Winnen op zich is al moeilijk, maar we mochten ook geen doelpunt slikken, hé. Ik weet niet hoe mijn spelers het gedaan hebben. Het is ongelofelijk hoe we hebben gespeeld en verdedigd", ging Klopp in zijn gekende stijl verder.

"Het laatste doelpunt? Oh my god100% genius"

En dan moest het beste moment van het interview nog komen. "Het laatste doelpunt? Oh my god100% genius" , over de snelle corner van Trent Alexander-Arnold, die Divock Origi op weg zette naar de 4-0. "Ik zag de bal in doel vliegen, maar had de corner gemist. Dus ik vroeg op de bank "Wat is er gebeurd? Wat is er gebeurd?", lacht Klopp.

"We wisten op voorhand dat we onvoorspelbaar moesten zijn, want anders slaag Barcelona er toch in om op je te verdedigen. Het is makkelijk om aan je spelers te vragen dat ze onvoorspelbare dingen doen, maar dat vierde doelpunt is gewoon een geniaal moment."

Poll: Vind jij Klopp een toptrainer?

TAGS  I  Liverpool  I  Barcelona

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024