Vanhaezebrouck doet Anderlecht pijn: "Zij zijn met verve de grootste club van België"

Vanhaezebrouck doet Anderlecht pijn:
Zaterdag 03 augustus 2019 - 19:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck mag dan wel bij Anderlecht aan de slag geweest zijn in het verleden, toch vindt hij Club Brugge overduidelijk de beste club in België. Dat zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Als je kijkt naar de uitslagen van de laatste vijf jaar, dan is Club Brugge met verve de grootste club", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Brugge is tweede, eerste, tweede, eerste, tweede geëindigd. Als je de plaatsen bij elkaar optelt, zit je aan acht. Anderlecht haalt, denk ik, 16. Dat is het dubbele. En Gent haalt 17! Gent is in de laatste vijf jaar dus bijna even groot als Anderlecht. Daarna komen Genk en Standard pas",

"Wat misschien nog het strafste is: ook in moeilijke tijden is hun aanhang blijven groeien", vervolgt HVH. "Elf jaar zonder titel, maar ze zijn blijven groeien. Op die supporters hebben ze altijd kunnen terugvallen. Ik ben dikwijls in de clinch gegaan met die supporters - nooit rechtstreeks, wel via de media -, maar ze zijn één van de hoofdelementen waarom het in Brugge op termijn goed is gekomen."

Poll: Is Club Brugge de grootste club van België?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal  I  v24

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024