Denkt Anderlecht aan ontslag Kompany? "Het bestuur heeft geen andere keuze"

Denkt Anderlecht aan ontslag Kompany?
Zondag 18 augustus 2019 - 15:00   I   door Redactie

RSC Anderlecht is dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen. Na een teleurstellende 2 op 12 stellen sommige waarnemers zich al vragen bij de aanpak van speler-manager Vincent Kompany. Toch zal Kompany niet snel ontslagen worden.

"Het bestuur van Anderlecht heeft geen andere keuze om geduld uit te oefenen, ook al is dat niet de grootste kwaliteit van Marc Coucke", aldus Peter Vandenbempt bij Sporza. "Ze hebben zich ingeschreven in het project-Kompany en zijn voetbalfilosofie, hebben flink geïnvesteerd en hebben Kompany bijna carte blanche gegeven."

"Kompany is Anderlecht op dit moment. Hij is groter dan de club. Het is dan ook ondenkbaar dat ze afscheid van hem nemen, want dat zou een grotere revolutie ontketenen dan wat er misschien zal gebeuren als ze nog een paar keer verliezen", benadrukt Vandenbempt verder nog.

"Ze zijn aan elkaar verbonden"

"Coucke en Verschueren hebben voor het seizoen al aangegeven dat ze Kompany blijven steunen, ook als de resultaten zouden tegenvallen. Het kan natuurlijk niet blijven duren, maar ze hebben geen andere optie om op Kompany te blijven inzetten. Ze zijn aan elkaar verbonden."

Volgens Vandenbempt is het verstandigste wat Coucke kan doen, Kompany tijd geven. "Als je je dan toch ingeschreven hebt in de voetbalfilosofie van Kompany is het een daad van goed en verstandig bestuur om daar bij de eerste paar tegenslagen niet van af te stappen."

Poll: Vind jij dat Kompany nog meer tijd moet krijgen van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024