‘Belgische topclubs krijgen belangrijk nieuws over Michy Batshuayi’

‘Belgische topclubs krijgen belangrijk nieuws over Michy Batshuayi’
Maandag 19 augustus 2019 - 17:05   I   door Redactie

De klok tikt verder en het einde van de transferperiode komt steeds dichterbij. Naar (bijna) jaarlijkse gewoonte is er opnieuw flink wat te doen omtrent Michy Batshuayi (25). Bij welke club zal de Rode Duivel vanaf september aan spelen toekomen?

Bij Chelsea hoeft Batshuayi (voorlopig?) niet op speelminuten te rekenen. Met Olivier Giroud én Tammy Abraham staan twee spitsen hoger in de pikorde. Trainer Frank Lampard lijkt het overigens niet zo te hebben voor Batshuayi. De Chelsea-legende verwijt Batsman een gebrek aan werkijver.

Lampard lijkt niet gauw van mening te veranderen, maar wil Batshuayi wel bij Chelsea houden als één van zijn drie spitsen. Een vertrek naar een Belgische topclub zoals door enkele analisten werd geopperd, zit er overigens niet aan te komen. Daar zijn volgens Het Laatste Nieuws enkele redenen voor.

6 miljoen euro per jaar

Batshuayi zelf wil bij Chelsea blijven en voor zijn plaats vechten. Mede daarom weigerde hij ook een uitleenbeurt aan AS Roma. Daarnaast is er ook nog het financiële aspect. Batshuayi verdient bij Chelsea zo'n 6 miljoen euro bruto per jaar. Clubs die Batshuayi in het verleden al huurden, moesten dat loon volledig overnemen. En daarbovenop vroeg Chelsea dikwijls een huursom in de buurt van 3 miljoen euro.

Het zijn bedragen die Belgische topclubs niet willen of kunnen betalen. Al zeker niet voor een huurspeler. Voorlopig blijft Batshuayi dus in Londen. In afwachting van kansen bij het eerste elftal moet hij van Lampard alvast ritme opdoen bij de U23. 

Poll: Denk jij dat Batshuayi dit seizoen eerste spits van Chelsea zal worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Standard  I  Antwerp  I  Chelsea  I  Rode Duivels  I  v24

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024