'Dit is de échte reden waarom Mbokani niet naar Anderlecht trok'

'Dit is de échte reden waarom Mbokani niet naar Anderlecht trok'
Maandag 26 augustus 2019 - 18:30   I   door Redactie

Dieumerci Mbokani (33) maakt ook tijdens het begin van dit seizoen het mooie weer bij Royal Antwerp FC. Hij had evengoed bij RSC Anderlecht kunnen spelen, maar een terugkeer naar Brussel sprong ondanks gevorderde onderhandelingen alsnog af.

Het Laatste Nieuws onthult nu waarom Anderlcht uiteindelijk niet voor Mbokani ging. "Het eerste argument op Neerpede om niet meteen zot te doen voor een goalgetter was de, volgens ons niet qua kwaliteit, ruime keuze: maar liefst vier diepe aanvallers (Santini, Thelin, Dauda en Dhauholou beschikbaar voor één positie, Dimata buiten beschouwing gelaten. Vandaar ook dat ze toen niet doordrukten voor Mbokani", schrijft de krant.

"Argument twee: het bestuur wilde speler-manager Vincent Kompany, grotendeels op zíjn vraag, de kans geven om alle jongens te leren kennen", gaat HLN verder. "Ook voor Verschueren en Arnesen was het een vraagteken om te zien of pakweg Dauda (die het op huurbasis niet onaardig deed bij Vitesse) of Thelin (die de karakteristieken bezit om zich in de gratie van Kompany te spelen) niet tegen alle verwachtingen in een volwaardige titularis zou kunnen zijn. Al had men wel minstens kunnen vermoeden dat enkel Dimata voldeed."

Nul spitsen over

Door die verschillende factoren besliste Anderlecht eind vorig seizoen om niet opnieuw met Mbokani in zee te gaan. Tijdens de voorbereiding begonnen de problemen, want alle spitsen vielen geblesseerd uit. Santini vertrok uiteindelijk, terwijl Thelin niet echt in de filosofie van Kompany past. Met Roofe werd een nieuwe spits gehaald, maar die is nog enkele weken out. Kortom: Mbokani had dit Anderlecht flink wat diensten kunnen bewijzen.

Poll: Had Anderlecht moeten doordrukken voor Mbokani?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  voetbal

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024