Club Brugge verzekert zich na thriller tegen Linz van Champions League-miljoenen

Club Brugge verzekert zich na thriller tegen Linz van Champions League-miljoenen
Woensdag 28 augustus 2019 - 22:50   I   door Redactie

Ze hebben geflikt bij blauw-zwart! Club Brugge speelt opnieuw Champions League. De ploeg van Philippe Clement won in eigen huis met 2-1 van LASK Linz en zo zijn de Champions League-miljoenen binnen.

Club Brugge begon erg sterk en dominant aan de partij. Het zette de bezoekers uit Oostenrijk meteen onder druk en ging nadrukkelijk op zoek naar een vroeg doelpunt. Halverwege de eerste helft viel het belangrijke doelpunt ook, maar het feestje ging niet door. Het doelpunt van Vormer, hij werkte erg koeltjes af, werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de pauze was de wedstrijd meer in evenwicht. Je voelde aan alles dat Club zou moeten opletten voor de tegenprikken van Linz, dat steeds beter in de match kwam. Rond het uur trapte de ingevallen Tau op de paal, maar meteen daarna kopte Vanaken een perfect aangesneden corner van Vormer binnen. 1-0 en Jan Breydel ontplofte.

Dennis neemt alle twijfels weg

De vreugde was echter van korte duur, want kort na de openingstreffer veroorzaakte Rits een strafschop. Klauss bleef rustig en trapte de elfmeter door het midden. Na de 1-1 was het even bibberen en beven voor Club, maar in de absolute slotfase nam de ingevallen Dennis alle twijfels weg door er 2-1 van te maken. Club voor het tweede jaar op rij naar de Champions League.

Poll: Gaat Club Brugge het goed doen in de Champions League?

TAGS  I  Club Brugge  I  Linz  I  sport  I  voetbal

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024