Peter Vandenbempt haalt uit naar fans van Racing Genk

Peter Vandenbempt haalt uit naar fans van Racing Genk
Donderdag 12 september 2019 - 17:00   I   door Redactie

Peter Vandenbempt zat op de eerste rij voor de galawedstrijd voor Vincent Kompany bij Manchester City. De radiocommentator raakte flink onder de indruk.

"Ik ben nogal nuchter en niet snel onder de indruk, maar woensdag was ik dat wel", zegt Vandenbempt aan Sporza. "We weten allemaal wat Vincent Kompany voor City betekend heeft en hoe groot hij voor de club wel is, maar je moest er gisteren bij zijn om het echt ten volle te beseffen."

"Het was in 1 woord: gigantisch. Het was om te beginnen al heel straf dat 51.000 mensen een kaartje voor de match gekocht hadden - dus niet gratis gekregen hadden - en vooral: je proefde de hele dag lang alleen maar heel veel respect."

"Er was gigantisch veel pers", merkt Vandenbempt op. "Kompany werd druk gesolliciteerd. Ook alle kwaliteitskranten wilden nog eens zijn verhaal brengen. Je kunt het puur sportief ook terugbrengen tot dit: iemand die op het veld 2 cruciale doelpunten gemaakt heeft die City evenveel Engelse titels opgeleverd hebben. Er was eerst zijn goal tegen Manchester United in 2012, goed voor een eerste titel in 44 jaar, en dan zijn doelpunt afgelopen seizoen tegen Leicester. Daardoor is hij God in Manchester."

Genk-fans

"Kompany staat in Engeland boven de rivaliteit tussen de clubs", vervolgt Vandenbempt. "Hij zal wel uitgefloten zijn op Old Trafford en Anfield Road, maar dat was toch anders. Het was altijd met een bepaald respect. Kompany was niet de voetballer met een shirt van de andere club en dus per definitie de idioot die je moest haten."

"Helaas is dat in België niet het geval. Toen Kompany als verdediger van Anderlecht enkele weken geleden uitviel in Genk was hoongelach zijn deel. Niet het hele stadion, maar toch een deel ervan lachte of floot. Dat vond ik toch jammer, ook met het oog op wat Kompany voor diezelfde voetballiefhebbers betekend heeft als speler van de nationale ploeg."

TAGS  I  Racing Genk  I  Anderlecht  I  Manchester City  I  sport  I  voetbal

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024