Anderlecht dreigt serieus in de problemen te komen na actie van Kompany

Anderlecht dreigt serieus in de problemen te komen na actie van Kompany
Maandag 16 september 2019 - 11:30   I   door Redactie

RSC Anderlecht verloor zondagnamiddag van Royal Antwerp FC en blijft zo met een pijnlijk rapport van 5 op 21 achter. Alsof dat nog niet erg genoeg is, dreigt de Brusselse club serieus in de problemen te komen.

Net als tegen Standard, was Vincent Kompany ook tegen Antwerp niet inzetbaar. De speler-manager nam opnieuw plaats in een logebox, waar hij aan de zijde van beloftentrainer Craig Bellamy de wedstrijd volgde.

Zenuwachtige Kompany

Tegen Standard, die match werd gewonnen, hield Kompany zich kalm. Zondagnamiddag, zeker nadat zijn ploeg op achterstand kwam, acteerde Kompany een pak zenuwachtiger. Tijdens de match was te zien hoe de speler-manager van paars-wit heen en weer bewoog in zijn logebox en Bellamy richtlijnen doorgaf via een walkietalkie.

"Tijdens de wedstrijd liet Vince The Prince zich gelden door via de walkietalkie van Craig Bellamy alle aanwijzingen naar de bank door te spelen", merkte ook Het Nieuwsblad op.

(Lees verder onder de foto)

Actief coachen kan licentie in gevaar brengen

En net die actie zou Anderlecht in de problemen kunnen brengen. Omdat Kompany niet over de benodigde diploma's beschikt, mag hij officieel geen richtlijnen doorgeven aan de bank. Bellamy zaken laten doorspelen aan de bank, kan eveneens gezien worden als actief coachen en dat mag Kompany niet doen.

Bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) houden ze Anderlecht en Kompany alvast nauwlettend in de gaten. Als de KBVB van mening is dat Kompany actief heeft gecoacht, dan kan Anderlecht serieus in de problemen komen. In het slechtste geval zou paars-wit zelfs zijn licentie kunnen verliezen. 

Poll: Vind jij dat Anderlecht hiervoor moet bestraft worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024