Kompany ligt nu écht onder vuur bij Anderlecht: "Het krediet slinkt"

Kompany ligt nu écht onder vuur bij Anderlecht:
Maandag 23 september 2019 - 08:30   I   door Redactie

5 op 24. Dat is voor RSC Anderlecht de wel érg magere balans na acht speeldagen. Het plan van Vincent Kompany werkt voorlopig niet en dat is een probleem.

Tot overmaat van ramp is er, in tegenstelling tot de voorbije weken, ook geen sprake meer van goed voetbal. "Terwijl in de eerste weken de visie en de structuur in het elftal nog duidelijk zichtbaar waren, is daar niets meer van terug te vinden", zegt journalist Ludo Vandewalle in Het Nieuwsblad.

"Het spelen op balbezit is vervangen door… niets. De bal wordt weggetrapt in het luchtledige. Als er dan gerekend kan worden op gewonnen duels, is het lelijk voetbal, maar kan het resultaat opleveren."

"Kompany kreeg lelijk voetbal, maar niet meer dan dat"

"Dat was waar speler-manager Vincent Kompany vorige week om vroeg: punten, desnoods met lelijk voetbal. Hij kreeg lelijk voetbal, maar niet meer dan dat. Dat kan niet de bedoeling zijn."

"Er worden grote toegevingen gedaan op de moedige visie, die op het DNA van Anderlecht was geënt. Maar die toegevingen leveren niets op. Het doet Anderlecht slechter spelen en het krediet slinken", besluit Vandewalle.

Poll: Sta jij nog steeds achter de aanpak van Kompany?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  voetbal

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024