"Kompany had hem niet mogen laten gaan bij Anderlecht"

Dinsdag 24 september 2019 - 20:00   I   door Redactie

Jacques Sys merkt op dat van het enthousiasme rond de komst van Vincent Kompany vier maanden na zijn aanstelling bij Anderlecht al niet veel meer overblijft. Bovendien lijkt de speler-trainer het zelf niet meer te weten.

"Wat blijft daar nu van over, vier maanden na de zo bejubelde komst van Vincent Kompany? In de competitie werden al 26 spelers opgesteld, er wordt gezocht naar een puzzel die maar niet in elkaar valt", aldus Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

"En voor de wedstrijd op Club Brugge haalde Kompany de eerder uitgerangeerde Adrien Trebel terug. Dan had je eigenlijk net zo goed Sven Kums kunnen houden, die nu bij KAA Gent weer zijn beste niveau haalt. Alleen val je dan een haast geïdealiseerd project af. Want, zo hoorde je toch, de nieuwe koers die is uitgetekend, heeft tijd nodig. Voorbeelden van buitenlandse clubs werden erbij gesleurd."

"Kan Vincent Kompany nu eens echt uitleggen waar hij naartoe wil?", aldus Sys. "Hij is zelfverzekerd en intelligent, krijgt intern amper kritiek, maar bij intelligentie hoort dat je jezelf af en toe analyseert. Doet Kompany dat? Staat hij wel eens voor de spiegel? Schatte hij zijn spelersgroep verkeerd in?"

Poll: Had Kompany Kums moeten behouden?

TAGS  I  Anderlecht  I  sport  I  voetbal

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024