'KRC Genk verliest wedstrijd wellicht met 5-0'

'KRC Genk verliest wedstrijd wellicht met 5-0'
Zondag 29 september 2019 - 08:00   I   door Redactie

De Limburgse derby tussen Sint-Truiden en Racing Genk werd enkele minuten voor affluiten definitief gestaakt door scheidsrechter Lawrence Visser. De Genk-fans zorgden na de 3-3-gelijkmaker van STVV voor ongeregeldheden. Eerder lag de wedstrijd al stil omdat STVV-fans projectielen op het veld hadden gegooid.

Volgens Sporza moet Racing Genk nu vrezen voor een 5-0-forfaitnederlaag. Dat zou wel zeer hard aankomen, aangezien Genk na een uur 0-3 voor stond. Het zijn echter de fans van Genk die er hebben voor gezorgd dat de wedstrijd moest gestaakt worden en daardoor dreigt de landskampioen met 5-0 te verliezen.

Het Nieuwsblad ziet het dan weer anders: "Wat de gevolgen zullen zijn, moet nog blijken. Maar na eerdere incidenten keurde de Pro League in 2017 wel een nieuw reglement goed. Daarin staat dat, indien beide supporterclans aan de basis liggen van de gestaakte match, zowel de thuisploeg als de bezoekende club in dat geval sowieso twee punten verliest. Er kan ook nog een bijkomend punt met uitstel afgetrokken worden, afhankelijk van de zwaarwichtigheid van de feiten. Hoe dan ook zal de wedstrijd van minuut 1 herspeeld worden."

Poll: Moet Genk een forfaitnederlaag aangesmeerd krijgen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Sint-Truiden  I  v24  I  sport  I  voetbal

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024