‘Ruud Vormer brengt zichzelf ernstig in de problemen bij Club Brugge’

‘Ruud Vormer brengt zichzelf ernstig in de problemen bij Club Brugge’
Vrijdag 04 oktober 2019 - 09:30   I   door Redactie

De Europese voetbalbond UEFA heeft een disciplinaire procedure opgestart tegen Ruud Vormer. Aanleiding is ‘beledigend taalgebruik tegenover een wedstrijdofficial'.

De aanvoerder van Club Brugge werd dinsdag met twee gele kaarten uitgesloten in de slotfase van de wedstrijd tegen Real Madrid (2-2). Bij het verlaten van het terrein zou hij de Bulgaarse scheidsrechter Georgi Kabakov flink beledigd hebben.

De UEFA zal zich op 17 oktober buigen over de zaak. Dit betekent sowieso geen goed nieuws voor Club en Vormer. De Europese voetbalbond tilt immers zwaar aan dergelijke beledigingen. Vormer mist sowieso al de komende thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain vanwege een schorsing.

Update 4/10 - 9:30

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Vormer zichzelf én Club Brugge ernstig in de problemen gebracht door de scheidsrechter te beledigen. De kapitein van blauw-zwart zou "Fuck you" naar de ref geroepen hebben.

Daardoor moet Vormer nu wellicht meerdere wedstrijden geschorst toekijken in de Champions League. Bij de UEFA tolereren ze zulk gedrag immers niet. Neymar miste eerder, na een scheldtirade op Instagram, nog drie wedstrijden in het kampioenenbal.

Poll: Moet Vormer zwaar gestraft worden?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024