Belgische competitie is te klein: "Club Brugge wordt de nieuwe gigant in Europa"

Belgische competitie is te klein:
Zaterdag 05 oktober 2019 - 13:00   I   door Redactie

Aad de Mos loopt hoog op met Club Brugge. Hij ziet blauw-zwart zelfs overwinteren in de Champions League én uit zijn voegen barsten in België.

"In de competitie worden het telraamwedstrijden voor Club Brugge, dat is met Ajax al langer zo in Nederland. Maar zo lang niet verliezen, dat kan niet in een poule met PSG, Real en Galatasaray. Dat is anderzijds helemaal niet erg. Ik ben ervan overtuigd dat ze met Clement als coach en de clubleiding daarboven hetzelfde kunnen bereiken als Ajax onder Ten Hag", zegt De Mos in Het Laatste Nieuws.

"Die zijn al stabieler in de uitvoering en op tactisch vlak. Dat heeft te maken met véél grote matchen spelen - deze Ajax-lichting haalde de Europa League-finale en de halve finale van de Champions League. Zij hebben die ervaring, terwijl Club op Real na de rust in de war raakte. Ajax staat verder, maar Club komt eraan. Ajax zie ik als een outsider voor de Champions League, net als Bayern, Dortmund, Liverpool, PSG, Man City en Barcelona. Club zie ik wél overwinteren, samen met PSG."

"Het worden de nieuwe giganten in Europa, de nieuwe krachten. In eigen land zijn ze onklopbaar geworden, terwijl ze bijna elk jaar verzekerd zijn van Champions League-voetbal. Wie niet volgt, valt af - zo ontstijgt Club meer en meer de concurrenten zoals Anderlecht, Genk en Standard. Europese topclubs met een verkeerde visie krijgen het lastig. Kijk naar Real Madrid en Tottenham, die hun selectie niet verversen of doorselecteren."

Poll: Denk jij dat Aad de Mos gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  v24  I  sport  I  voetbal

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024