Imke Courtois haalt zwaar uit naar Hans Vanaken

Imke Courtois haalt zwaar uit naar Hans Vanaken
Zondag 10 november 2019 - 12:30   I   door Redactie

Hans Vanaken heeft niet bepaald een fijne week achter de rug. Na het penaltydebacle met Mbaye Diagne, kreeg de spelmaker van Club Brugge veel kritiek. Analisten en waarnemers vinden dat Vanaken te makkelijk over zich heen laat lopen. Ook Imke Courtois haalt nu uit naar Vanaken.

“Diagne? Nooit te snel dumpen", toont Courtois zich opmerkelijk mild in De Zondag. "Pas als de geweldige peoplemanager Philippe Clement zijn spits opgeeft, moet ie de rest van het seizoen naar de B-kern. Veel zal afhangen hoe verdeeld de spelersgroep is.”

Autoriteit

Vanaken krijgt dan wel weer een veeg uit de pan: "Ik heb onthouden dat Vanaken als aanvoerder de autoriteit ontbreekt die Diagne wel tot inkeer had kunnen brengen", merkt Courtois op. "Niet door gênant in discussie te gaan, wel op basis van natuurlijke autoriteit. Een speler voelt dat."

Eerder deze week nam Club-coach Clement het nog op voor Vanaken. "Hans heeft net wél verantwoordelijkheid genomen tijdens dat voorval", benadrukte Clement. "Toen hij echter in de mot had dat hij niet tot een oplossing zou komen met Diagne, besliste Hans om weg te stappen."

Poll: Vind jij Hans Vanaken een goede kapitein?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetbal

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024