'Club Brugge strijkt 30 miljoen op, absolute toptransfer in de maak'

'Club Brugge strijkt 30 miljoen op, absolute toptransfer in de maak'
Woensdag 11 december 2019 - 18:30   I   door Redactie

Club Brugge boert de jongste jaren ontzettend goed. Ook nu heeft blauw-zwart alweer goede financiële vooruitzichten. Door zich eerder op het seizoen te plaatsen voor de poules van de Champions League, won Club duidelijk de jackpot.

Het was de eerste keer ooit dat een Belgische nummer twee zich via de voorrondes wist te plaatsen voor de groepsfase. En dat loont voor Club BruggeHet Nieuwsblad rekende uit dat Club dankzij de Champions League nu al zeker is van 30 miljoen euro aan inkomsten.

"Met nog één wedstrijd te gaan staat de inkomstenteller al op 29 miljoen euro. Dat bedrag bestaat uit een startpremie van 15,25 miljoen euro, drie keer 900.000 euro voor de drie punten die Club verzamelde en een premie van 11,08 miljoen euro gebaseerd op de Europese coëfficiëntenlijst. Die lijst houdt rekening met de resultaten van de voorbije tien jaar", schrijft de krant.

Toptransfer

Het totaalbedrag loopt sowieso op tot 30 miljoen euro en zal wellicht nog iets hoger liggen: "De uiteindelijke opbrengst zal boven de 30 miljoen euro liggen, omdat Club Brugge ook nog geld krijgt uit tv- en andere rechten", besluit HNB. Met een deel van het Champions League-geld dat het gaat opstrijken wil Club Brugge sowieso investeren in nieuw spelersmateriaal. In januari zou het alvast een nieuwe spits willen kopen.

Poll: Denk jij dat Club Brugge volgend seizoen opnieuw de poules van de Champions League zal bereiken?

TAGS  I  Club Brugge  I  voetba

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024