'Vincent Kompany ligt onder vuur, Anderlecht zwaar in de problemen'

'Vincent Kompany ligt onder vuur, Anderlecht zwaar in de problemen'
Dinsdag 04 februari 2020 - 11:00   I   door Redactie

Vincent Kompany ligt onder vuur bij RSC Anderlecht. Dat de speler-manager er tijdens de voorbereiding voor opteerde om nauwelijks in te zetten op fysieke arbeid, heeft Anderlecht zwaar in de problemen gebracht.

Momenteel liggen er twaalf spelers in de paars-witte lappenmand. Dat is meer dan bij gelijk welke Belgische eersteklasser. Volgens Het Laatste Nieuws heeft dat veel te maken met de voorbereiding die Kompany in elkaar bokste.

"Wat sowieso een element is dat Anderlecht niet geholpen heeft, is de eigenzinnige aanpak van Kompany tijdens de voorbereiding. Kompany koos ervoor om zijn voetbalfilosofie te introduceren, waardoor RSCA veelal tactisch en met de bal trainde - de loopschoenen bleven in de kast", schrijft de krant.

"Onbegonnen werk"

Tijdens de winterstage probeerden Frank Vercauteren en co een en ander recht te trekken, maar dat bleek hopeloos. "Het was onbegonnen werk. Omdat deze groep simpelweg niet topfit is", oordeelt HLN. "Navraag in de medische sportwereld leert ons dat de achterstand in deze fase van de competitie niet meer op te halen is. Al zeker niet bij dit Anderlecht, vol risicopatiënten."

Poll: Begrijp jij dat Kompany in de voorbereiding voor zo'n aanpak opteerde?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024