Club Brugge treft Antwerp in bekerfinale

Donderdag 06 februari 2020 - 22:39   I   door Redactie

Antwerp FC heeft zich geplaatst voor de finale van de Beker van België. Daarin zal de Great Old het opnemen tegen Club Brugge.

Antwerp kwam in de heenwedstrijd thuis niet verder dan een 1-1-gelijkspel, onder meer door een gemiste strafschop van Didier Lamkel Zé. De Kameroener stond wel in de basis bij de Great Old.

Kortrijk koos het meest voor de aanval in de eerste helft. Toch ging Antwerp met een voorsprong de rust in. Na hands van Timothy Derijck wees de ref naar de stip. De penalty werd ditmaal niet genomen door Lamkel Zé, wel door Lior Refaelov. Hij maakte er 0-1 van.

Kortrijk ontsnapte na de rust aan de doodsteek. Gano mikte op de lat. Later liet ook Haroun de kans liggen om de wedstrijd te beslissen. De thuisploeg had het te moeilijk om echt gevaarlijk te zijn en kwam niet meer langszij.