"Ruud Vormer geshockeerd na verrassend nieuws bij Club Brugge"

Woensdag 26 februari 2020 - 17:30   I   door Redactie

Ruud Vormer ligt momenteel in de lappenmand met een blessure aan de knie. Dat neemt niet weg dat Vormer gedurende de voorbije jaren hét kloppende hart van Club Brugge is geworden. Afgelopen weekend speelde hij zijn 200ste competitiewedstrijd in blauw en zwart.

Enkele jaren geleden had Michel Preud'homme, tegenwoordig aan de slag bij Standard, Vormer nog onder zijn hoede bij Club Brugge. "Ik ken Ruud al van bij Roda JC - hij speelde toen rechts in een ruit. Zijn ongelooflijke kwaliteit om zonder bal te infiltreren is me altijd bijgebleven", vertelt Preud'homme in Het Laatste Nieuws.

Een paar jaar later liet Vincent Mannaert de naam van Vormer vallen en sprong Preud'homme meteen op de kar. "Nadien heb ik de mens Vormer leren kennen. En hoe toegewijd hij wel is. Ruud zal altijd het belang van Club verdedigen. Hij is zo één van mijn kinderen geworden. Onze speciale band is natuurlijk ontstaan omdat we samen prijzen gewonnen hebben, maar nu nog hebben we contact", benadrukt MPH.

"Nou, moet ik in de tribune gaan zitten?"

Vervolgens haalt Preud'homme een leuke anekdote boven. "Onlangs begon hij over die match tegen HJK Helsinki (in 2014, nvdr.), toen hij tijdens de opwarming zijn naam niet hoorde afroepen. 'Nou, moet ik in de tribune gaan zitten?' (geamuseerd) Meer heeft hij toen niet gezegd, maar recent gaf hij toe dat-ie op dat moment wel wat geshockeerd was."

"Nu, Ruud had toen natuurlijk nog niet de status van nu. Maar zijn reactie typeerde hem - altijd in dienst van de ploeg. Net zoals die keer toen ik hem tijdens de rust tegen Charleroi zei dat hij rechtsback moest staan. 'Geen probleem, coach.' We wonnen finaal met 1-0. Kort daarna scoorde Ruud twee goals tegen Zulte Waregem... als rechtsachter", besluit Preud'homme.

Poll: Vind jij Ruud Vormer een goede kapitein voor Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  voetbal

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024