Vandenbempt is het beu en haalt zwaar uit: "Dit is echt niet meer normaal"

Vandenbempt is het beu en haalt zwaar uit:
Vrijdag 06 maart 2020 - 18:30   I   door Redactie

Peter Vandenbempt heeft het ondertussen wel echt gehad met elleboogstoten in het voetbal. In zijn column in Het Nieuwsblad haalt de commentator zwaar uit.

"In het voetbal wordt het gebruik van de elleboog in een duel gedoogd en op alle moge­lijke manieren goedgepraat", steekt Vandenbempt van wal. "Wie de losse zeden aan de kaak stelt, stuit steevast op onbegrip of hoongelach."

"In discussies hebben spelers en trainers het over “eten of gegeten worden”. In het jargon heet het “zich breed maken” of - nog erger - “zich beschermen”. Dat is nodig omdat de tegenstander precies hetzelfde doet."

"Allesbehalve natuurlijk en niet normaal"

"Want de Jezus-aan-het-kruis-houding bijvoorbeeld, die veel spitsen aannemen in lucht­duels, is allesbehalve natuurlijk en niet normaal", gaat Vandenbempt verder. "De regel zou nochtans een­voudig kunnen zijn: wie in een duel met zijn armen boven de schouder zit, maakt een overtreding."

"Er is geen enkele reden voor een verdediger die op een hoge bal in de rug van een aanvaller springt om zijn elleboog op het achterhoofd van de spits te ­zetten. Of voor een aanvaller die naar een bal springt om zijn ­elleboog vooruit te steken. Het verbaast mij telkens weer hoe (ex-)voetballers huiveren bij tackles als die van Kouassi of Voj­voda afgelopen weekend, maar de schouders ophalen bij een elleboog", voegt Vandenbempt er nog aan toe.

Poll: Vind jij dat Vandenbempt gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Standard  I  Antwerp  I  voetbal

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024