‘Eerste besmetting vastgesteld bij Anderlecht, 2 spelers in quarantaine’

‘Eerste besmetting vastgesteld bij Anderlecht, 2 spelers in quarantaine’
Maandag 16 maart 2020 - 08:00   I   door Redactie

Het coronavirus heeft nu ook zijn intrede gemaakt bij RSC Anderlecht. Bij paars-wit werd een eerste besmetting vastgesteld. Bij Matthijs Keersebilck, een stille maar belangrijke kracht binnen de club, werd het coronavirus vastgesteld.

Keersebilck is ondertussen alweer bijna genezen, maar bij Anderlecht hopen ze nu dat hun medewerker niemand heeft besmet. Er heerst wat paniek bij het personeel, maar volgens La Dernière Heure is de kans echter klein dat ook andere medewerkers - of spelers - van Anderlecht het coronavirus hebben.

2 spelers in quarantaine

Keersebilck werkte immers niet elke dag op de bureaus in Neerpede en kwam niet bijgevolg niet rechtstreeks met iedereen in contact. Met Frank Boeckx en Chris Kaliluka zitten wel twee spelers in quarantaine. Zij zijn ziek, maar tot nader order werd bij hen het coronavirus niet vastgesteld.

Boeckx en Kaliluka blijven tot vrijdag in quarantaine. Als hun klachten niet toenemen, zal Anderlecht hen niet laten testen op het coronavirus. Paars-wit neemt echter wel zo weinig mogelijk risico's. Zo besliste het reeds om alle trainingen voorlopig te annuleren. Alle spelers werden naar huis gestuurd.

Poll: Vind jij dat Anderlecht goed met deze situatie omgaat?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024