Vandenbempt doet straffe onthulling over Marc Coucke en Michael Verschueren

Vandenbempt doet straffe onthulling over Marc Coucke en Michael Verschueren
Vrijdag 20 maart 2020 - 16:00   I   door Redactie

Door de komst van CEO Karel Van Eetvelt, extern adviseur Wouter Vandenhaute en Head of Sports Peter Verbeke leek er bij RSC Anderlecht geen plaats meer voor Michael Verschueren. Toch bleef hij aan, hetzij in een andere functie.

"Hij is nu CFO Sports, voorwaar een mooie titel. De toekomst zal uitwijzen of die functie in de praktijk even gewichtig is als ze klinkt. Want Michael Verschueren is de facto buiten het sportieve beleid geparkeerd", merkt commentator Peter Vandenbempt op in Het Nieuwsblad.

"De officiële communicatie van de club over de nieuwe structuur laat geen ruimte voor interpretatie. Tot grote teleurstelling van de nieuwe CFO, die gehoopt had dat de perceptie kon blijven bestaan dat hij volop mee aan de touwtjes trekt in het sportieve beleid", gaat Vandenbempt veder.

"Verschueren heeft het overal anders uitgelegd, maar het is een degradatie"

"Maar er stond: “Head of Sports Peter Verbeke en Vincent Kompany zullen het sportieve beleid uitstippelen”, Verschueren “bewaakt het financiële kader van de sportieve activiteiten. "En voert mee de onderhandelingen”. Let vooral op “mee”... Het lijkt niet dat hij de lead zal nemen."

"Verschueren heeft het overal anders uitgelegd - hij laat zelfs verstaan dat deze constructie zijn idee is -, maar het is een degradatie. De beslissing is niet het gevolg van een grondige analyse van zijn werk met als conclusie dat hij het nog niet zo slecht had gedaan. Het lijkt vooral een politiek-strategische beslissing van de nieuwe CEO Karel Van Eetvelt", onthult Vandenbempt.

(Lees verder onder de foto)

Populair

Volgens Vandenbempt durfde Coucke het niet aan om Verschueren de deur te wijzen. Daarvoor is die laatste té graag gezien bij het bestuur en de Anderlecht-aanhang. "De steun voor en de populariteit van Michael Verschueren binnen de club (en raad van bestuur) is immers groot. Marc Coucke was bang voor alweer negatieve reacties van de supporters - Verschueren is er graag gezien - en ook in de media, want hij heeft zijn PR prima verzorgd."

"Alain Courtois en Herman Van Holsbeeck kunnen nochtans getuigen dat een verongelijkte Verschueren in de buurt houden geen goed idee is. De zoon kan nu laten zien dat hij - zoals intimi beweren - wat dat betreft niet de vader is", besluit Vandenbempt.

Poll: Vind jij dat Verschueren correct is behandeld door Coucke en Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024