'Pro League heeft nieuwe datum voor bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp'

'Pro League heeft nieuwe datum voor bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp'
Donderdag 26 maart 2020 - 15:30   I   door Redactie

De kans is reëel dat het huidige seizoen in de Jupiler Pro League niet meer wordt hervat. De Pro League houdt ernstig rekening met een scenario waarbij enkel de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp nog doorgaat.

De bekerfinale, achter gesloten deuren, zou de symbolische afsluiter van dit seizoen kunnen worden. "Het is de enige wedstrijd die moét gespeeld worden. De bekerfinale beslist immers wie rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League mag: Antwerp, indien zij de finale winnen, of Charleroi, als derde in de competitie, indien Club de finale wint en dus de dubbel binnenhaalt", verduidelijkt Het Laatste Nieuws.

De Pro League beseft dat het niet om de bekerfinale heen kan en wil die desnoods laten spelen in het weekend van 27 en 28 juni. Eind juni zou dit, nogal speciale, seizoen dan definitief stoppen.

Veiligheid?

HLN ziet wel nog enkele potentiële problemen. "Als op dat moment nog steeds een samenscholingsverbod geldt, hoe kunnen overheid en veiligheidsdiensten dan voorkomen dat Antwerp- of Clubfans na afloop de overwinning massaal vieren op straat? Maar goed, als één voetbalwedstrijd het coronavirus zal overleven, dan wel de finale van de Croky Cup."

Poll: Vind jij het een goed idee om de bekerfinale eind juni te spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024