'Club Brugge zet licht op groen, play-offs verdwijnen voor altijd in JPL'

'Club Brugge zet licht op groen, play-offs verdwijnen voor altijd in JPL'
Zaterdag 28 maart 2020 - 11:00   I   door Redactie

Het ziet er steeds meer naar uit dat de Jupiler Pro League er vanaf volgend seizoen volledig anders gaat uitzien. De coronacrisis lijkt onze competitie zoals we ze vandaag kennen, te verwoesten.

Op Antwerp, Charleroi, Standard, KRC Genk, Anderlecht en Eupen na pleiten alle eersteklassers uit 1A en 1B voor een onmiddellijke stopzetting van het seizoen. Dat zou echter serieuze gevolgen hebben voor de komende jaren. Concreet: Waasland-Beveren kan niet degraderen, terwijl Beerschot en OH Leuven promoveren.

Volgend seizoen zou de Jupiler Pro League dus 18 ploegen tellen. De play-offs zouden dan niét doorgaan. Volgens Het Laatste Nieuws ligt er een plan op tafel om het seizoen erop met 20 teams in de Jupiler Pro League aan te treden. Het is niet duidelijk hoe dat laatste precies tot stand moet komen, maar ook in dat seizoen zouden de play-offs niét doorgaan. Club Brugge, de K11 en de 1B-teams zijn alvast voorstander.

Einde van de play-offs

Twee seizoenen zonder play-offs zou volgens Het Laatste Nieuws ook het definitieve einde betekenen van dat format. De play-offs zouden dan voorgoed worden afgeschaft en we zouden opnieuw een klassieke competitie krijgen in België. Club Brugge is alleszins een groot voorstander van een competitie zonder play-offs. 

Poll: Vind jij het een goed idee om de play-offs voor eens en voor altijd af te schaffen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024