"Club Brugge géén kampioen, KRC Genk mag de titel nog een jaar houden"

Dinsdag 31 maart 2020 - 17:00   I   door Redactie

De Jupiler Pro League staat momenteel 'on hold'. Het is afwachten wat de beleidsbepalers van de eersteklassers zullen beslissen over een eventuele verderzetting van het seizoen. Bij Club Brugge, autoritair leider in het klassement, is het bang afwachten.

Jos Vaessen, gewezen voorzitter van KRC Genk, laat zich in Het Belang van Limburg kritisch uit over de recente ontwikkelingen in het Belgisch voetbal. “Wie zal tot landskampioen gekroond worden dit seizoen? Club Brugge? Waarom wel? Er zijn nog elf matchen te spelen, daarin kan veel gebeuren, ondanks de ruime voorsprong van Brugge."

"Dus heb ik zelf een opportunistisch voorstel: behoudt de huidige landskampioen ook volgend seizoen. KRC Genk dus? Inderdaad. Ik hoor u lachen en ik lach er zelf ook om. Maar het is slechts even van de pot gerukt als het idee om naar een competitie met twintig clubs te gaan", komt Vaessen vervolgens echt tot zijn punt.

(Lees verder onder de foto)

"Ik viel plat op mijn buik, zo fel schrok ik"

“Ik viel plat op mijn buik, zo fel schrok ik. Bepaalde clubs misbruiken de coronacrisis, dat is allesbehalve netjes. Het zijn opportunisten van de ergste soort. Waarom zouden Beerschot en OH Leuven plots zomaar mogen promoveren? En waarom zou Waasland Beveren zonder enige goede reden toch in 1A moeten blijven, zonder de competitie uit te spelen? Nergens staat daar iets over in de reglementen.”

“Een competitie met 20 clubs zou absoluut een slechte beslissing zijn”, benadrukt Vaessen. “In mijn periode als voorzitter van KRC Genk (2001-2006, nvdr.) was de G5 unaniem over een competitie met veertien eersteklassers. We hebben dat gevecht destijds maar half gewonnen en zijn van achttien naar zestien ploegen gegaan."

Zwakkere competitie

"Als we nu toch weer voor 20 clubs zouden kiezen, levert dat gegarandeerd een zwakkere competitie op, want de ploegen die erbij zullen komen, zijn niet de sterkste. We moeten een kat een kat noemen. Wie zit er in de tweede seizoenshelft nog te wachten op een match tussen nummer vijftien en zeventien in de rangschikking? Niemand", besluit hij.

Poll: Vind jij het een goed idee om naar een competitie met 20 teams te gaan?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024