Verrassend: 'Deze 3 eersteklassers werken aan fusie en willen topclub worden'

Verrassend: 'Deze 3 eersteklassers werken aan fusie en willen topclub worden'
Vrijdag 17 april 2020 - 08:30   I   door Redactie

Is er een verrassende fusie in de maak in eerste klasse? Het heeft er alle schijn van. Zo zouden Moeskroen, KV Kortrijk en KSV Roeselare van plan zijn om samen te vloeien in één club. Het initiatief komt van Moeskroen, dat momenteel op zoek is naar een reddingsboei voor zichzelf.

Het Laatste Nieuws meldt dat Moeskroen zelf contact opnam met het bestuur van KV Kortrijk. De clubleidingen van beide clubs zaten voor de lockdown al met elkaar rond de tafel.

"Het initiatief kwam van Moeskroen. Een invitatie sla je niet af, zeker niet van je naaste buur", zegt Kortrijk-manager Matthias Leterme. "In een voetballandschap dat in evolutie is, is het goed van gedachten te wisselen. Het was pas een eerste gesprek. We moeten zien wat de meerwaarde is, maar we schieten het idee niet per definitie af."

KRC Genk als voorbeeld

"Ik citeer altijd het voorbeeld van Winterslag en Waterschei, twee bescheiden clubs die tot KRC Genk fuseerden en een succesverhaal brengen", aldus Moeskroenvoorzitter Patrick Declerck. "Iedereen weet dat er te veel clubs zijn in de regio. Kortrijk en Zulte Waregem zie ik niet meteen fuseren, maar Kortrijk en Moeskroen, waarom niet?"

Verder zou ook 1B-club Roeselare betrokken worden in de fusie. Al moeten de plannen uiteraard nog concrete vormen aannemen. Er is alvast potentieel. Kortrijk maakt werk van een nieuw stadion, Moeskroen heeft zijn jeugdcentrum Futurosport en Roeselare beschikt over de nodige accommodatie voor oefenvelden en een stadion voor de beloftenploeg. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Vind jij dit een goed plan?

TAGS  I  KV Kortrijk  I  Moeskroen  I  Roeselare

donderdag 30 maart 2023

woensdag 29 maart 2023

dinsdag 28 maart 2023