D'Onofrio haalt keihard uit naar Club Brugge en AA Gent: "Dit is een hold-up"

D'Onofrio haalt keihard uit naar Club Brugge en AA Gent:
Zaterdag 02 mei 2020 - 10:00   I   door Redactie

Luciano D'Onofrio, de directeur van Antwerp, heeft geen begrip voor het feit dat de clubs in de Jupiler Pro League al willen stoppen met het huidige seizoen. Hij spreekt over een "hold-up" van Club Brugge, AA Gent en Charleroi.

"Ik vraag alleen om de vraag te stellen: waarom zijn de Belgische voetbalbond en de Pro League de enigen in Europa die zelf hebben beslist, vóór de politieke adviezen en zonder de Europese voetbalbond UEFA te consulteren, om de competitie stop te zetten? Al op 2 april! Ik vind dit een probleem. Ze zeggen dat dit voor de gezondheid van de mensen is. Ik geloof dat niet", zegt D'Onofrio in een gesprek met Het Nieuwsblad.

"Er is maar één antwoord: sommige clubs proberen een hold-up te doen", vervolgt D'Onofrio. "Het gaat niet om gezondheid, maar om financiële voordelen na de verdeling van de Europese tickets. Ik begrijp clubs als Genk, Anderlecht en Standard niet. Dat die niets zeggen, dat ze akkoord gaan met het stopzetten van de competitie. Ze konden zich nog kwalificeren voor Europees voetbal."

D'Onofrio haalt een voorbeeld aan. "Genk stond vorig seizoen begin maart eerste, Club Brugge tweede, AA Gent vijfde en Charleroi zevende. Denk je echt dat we dan de competitie hadden stopgezet? Genk tot kampioen uitgeroepen en de Europese tickets verdeeld? Denk je dat echt? Denk daar maar eens over na. Ik ken het antwoord hoor. (lacht uitbundig) Dit was nooit gebeurd!"

Poll: Heeft Luciano gelijk?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Charleroi  I  v24

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023

woensdag 25 januari 2023