'Scenario voor heropstart Jupiler Pro League ligt op tafel, dit is het plan'

'Scenario voor heropstart Jupiler Pro League ligt op tafel, dit is het plan'
Maandag 04 mei 2020 - 11:30   I   door Redactie

De Jupiler Pro League ligt al sinds begin maart stil omwille van het coronavirus. Stilaan is er echter licht aan het einde van de tunnel. Zo ligt er een scenario voor een heropstart van de competitie klaar.

Het Laatste Nieuws meldt dat de overheid van plan is om met richtlijnen omtrent het voetbal naar buiten te komen. "Tegen 15 mei zou er vanuit de overheid wel een signaal moeten zijn", schrijft de krant.

"Binnen de Pro League, waar bepaalde leden goeie contacten hebben met de politiek, doet volgend scenario de ronde: de regering zou toestaan dat er vanaf 15 juni opnieuw collectieve trainingen zijn, om vanaf augustus te spelen achter gesloten deuren en eind augustus eventueel met publiek."

Het huidige seizoen zou in zo'n scenario definitief worden stopgezet. Dat omdat de meerderheid van de profclubs het niet ziet zitten om na 30 juni nog te spelen. De start van het volgende seizoen zou in dit scenario niet in het gedrang komen.

Poll: Vind jij dit een goed plan?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024