'Dit opvallende voorstel tot competitiehervorming, mét play-offs, ligt op tafel'

'Dit opvallende voorstel tot competitiehervorming, mét play-offs, ligt op tafel'
Maandag 11 mei 2020 - 15:00   I   door Redactie

Het zal vrijdag ongetwijfeld een geanimeerde Algemene Vergadering worden bij de Pro League. Er moeten belangrijke knopen worden doorgehakt, waaronder een mogelijke competitiehervorming.

Er wordt door de coronacrisis al enkele weken nagedacht over een competitiehervorming. Wellicht zal de Jupiler Pro League volgend seizoen achttien teams tellen. Club Brugge gooide een voorstel op tafel voor een competitiehervorming zonder play-offs, maar mogelijk krijgen de Bruggelingen hun zin niet.

Het Laatste Nieuws kwam te weten dat er immers een voorstel tot competitiehervorming mét play-offs op tafel ligt. Onze competitie zou achttien teams tellen en op het einde van het seizoen zouden vier, en niet zes, ploegen in play-off 1 om de titel strijden.

Drie dalers

Verder zouden de nummers vijf tot en met acht in een andere play-off strijden om het laatste Europese ticket. Ook zouden er op het einde van het seizoen liefst drie ploegen degraderen. Zo zou de Jupiler Pro League, met de kampioen uit 1B, het seizoen erop opnieuw zestien ploegen tellen.

Poll: Vind jij dit een goed idee?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024